Nieuws Terug

Warming Up Festival breidt programma uit met fantastische nieuwkomers

De voorbereidingen voor Warming Up Festival 2024 zijn in volle gang, en we hebben weer een aantal nieuwe programmaonderdelen toegevoegd die je niet wilt missen! Zoals je van ons gewend bent, staat ook dit jaar weer in het teken van inspirerende gesprekken en samenkomen voor een betere toekomst. Zoals de klimaatrechtvaardigheid talkshow met OneWorld.

OneWorld host een scherpe talkshow waar journalisten, activisten en experts samenkomen om urgente vragen rondom klimaatrechtvaardigheid te bespreken. Nora Bateson biedt een diepgaande workshop over systeemdenken, waarin ze nieuwe perspectieven op complexe vraagstukken zoals klimaatverandering en biodiversiteitsverlies verkent. Laat je inspireren door haar inzichten.

Dansen bij Warming Up Festival? Ja zeker!

Op muzikale zaterdagavond zorgt, naast onze headliner Naaz, ook Woody Grooves met zijn energieke beats voor een muzikale ode aan de natuur. Die laat je niet stil staan, grooven maarrrrr. Daarnaast bieden de theatermakers van Orde van de Dag: De Nieuwe Generatie dé hyperactuele actualiteitenshow. Net zoals vroeger, maar dan met de nieuwe generatie dus. Daar wil je bij zijn toch?

En speciaal voor onderwijzers is er de workshop Doem of Doen, waarin tools worden gedeeld om de klimaatcrisis op een toegankelijke manier in de klas te bespreken. De talk is niet enkel voor onderwijzers, maar iedereen die de klimaatcrisis bespreekbaar wil maken onder de jeugd is welkom.

Wederom ook veel gratis programmering

Zoals Once There Stood a House, een (gratis) multidisciplinaire voorstelling waarin muziek en beeldende kunst samenkomen. Deze betoverende performance vertelt het verhaal van een huis en zijn bewoners, en hoe de natuur zich herstelt wanneer de mens vertrekt. Een poëtische en visueel indrukwekkende reflectie op onze relatie met de omgeving.

We kunnen niet wachten in ieder geval. Bekijk het volledige programma en zorg dat je erbij bent! Haal hier je tickets.

Het Kosmos Culinair lijkt nu al erg populair te zijn dus schroom niet met halen van je kaarten voor deze bijzondere voorstelling (inclusief vijfgangendiner), waar kunst en gastronomie samenkomen. Een ervaring, waarin eten, verhalen en muziek centraal staan.

Let op, dit is nog niet alles, de laatste programmaonderdelen worden begin oktober bekend gemaakt.

Praktische informatie

FC Hyena, Amsterdam: 31 oktober t/m 3 november
Stadsschouwburg Utrecht: 2 t/m 3 november 2024
Tolhuistuin, Amsterdam: 7 t/m 10 november 2024

  • Maak jij je zorgen over de toekomst van onze planeet? We leven in een wereld die zo hard opwarmt dat het amper bij te benen is. Maar wat betekent dat, en wat kunnen we eraan doen? Kom naar Warming Up Festival!