Nieuws Terug

Sneak preview ‘Sound of the Earth’

Het afgelopen jaar trokken we nauw op met Music Declares Emergency NL. Dit initiatief van Nederlandse artiesten sluit zich aan bij een wereldwijde beweging van artiesten die hun podium inzetten om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. “De muziekindustrie is niet de meest vervuilende, maar wel de meest zichtbare. Precies daar moeten artiesten gebruik van maken. Zij kunnen hun podium gebruiken om hun publiek bij dit thema te betrekken,” aldus Frederike Berendsen (artiestennaam Fré), een van de oprichters.

Wij vonden hen te gek, en daarom organiseerden we het afgelopen jaar samen presentaties en brainstorms bij het Congres Podia Evenementen en Festivals van VNPF, bij ADE Green, bij Warming Up Festival en bij het congres van EurosonicNoorderslag (ESNS). Inmiddels zijn meer dan 100 Nederlandse artiesten bij hen aangesloten.

Maar we wilden meer doen. Daarom ontstond het plan voor een korte film die we op verschillende podia kunnen laten zien. Een film die laat zien hoe we verbonden zijn, met elkaar.

Vera Born van Impact Makers, Frederike Berendsen, muzikant Shishani Vranckx en filmmaker Mats Logan gingen aan de slag en hieruit ontstond Sound of the Earth: een korte film over het leven van twee bomen op verschillende continenten en de verbinding tussen dit alles. Ook wij droegen bij aan de filmproductie vanuit We Are Warming Up, ons jaarlijkse festival over klimaatrechtvaardigheid.

We zijn megatrots dat we mogen aankondigen dat deze korte film in première gaat tijdens het grootste muziekfestival van Nederland, Lowlands! En dat niet alleen. Achter de schermen in de backstage staat een banner waar artiesten zich kunnen laten fotograferen. Om uit te dragen hoe belangrijk ze het vinden. Bij Tolhuistuin hebben we in de backstage ook zo’n banner opgehangen.

Hier de link naar de sneak preview van 'Sound of the Earth'