Nieuws Terug

Warming Up Festival start kaartverkoop en lanceert eerste deel van het programma

Duik in de wereld van klimaat-minded kunst en cultuur! Warming Up Festival schudt dit jaar Amsterdam én Utrecht wakker met een week vol kunst, muziek, wetenschap, talks, film, workshops en performances over het klimaatvraagstuk.  Net voor de VN-klimaattop word je van 2 t/m 10 november uitgenodigd voor de vijfde editie van het jaarlijkse Warming Up Festival om de diepte van het klimaatvraagstuk te verkennen door de ogen van kunst en cultuur.

Wat kun je verwachten?

Het programma van Warming Up Festival 2024 is gevuld met meer dan vijftig optredens en activiteiten. Denk aan een optreden van zangeres Naaz, activistische orkesten, jonge punkbands, en bekende artiesten zoals LAKSHMI en mimegezelschap Jakop Ahlbom Company. Ook dit jaar presenteert het festival de succesvolle Comedy Night, en is er een doorlopende expositie van Climate Imaginaries at Sea. Andere hoogtepunten zijn de kunstinstallatie Cirkel van Kleding en Kosmos, een immersieve voorstelling van Tim Kliphuis waarin muziek en wetenschap samensmelten.

Locaties en programma

Het festival begint op 31 oktober in FC Hyena met een spannend filmprogramma, waarna het op 2 november verhuist naar de Stadsschouwburg Utrecht met theatervoorstellingen en gratis contextprogrammering. Hier kun je onder andere genieten van de In het Oog van de Oorkaan van De Amazones over de pechgeneratie en de voorstelling Horror van Jakop Ahlbom, bekend om zijn duurzame werkwijze. Vervolgens sluit het festival af met vier dagen vol kunst, muziek, talkshows en meer in Tolhuistuin, Amsterdam. Daar wordt het festival op 7 november ingeluid met een unieke culinaire ervaring: KOSMOS van componist Tim Kliphuis en zijn Kosmos-Trio (viool, cello en piano). Gedurende dit immersieve vijfgangendiner gaat hij in gesprek met diepzeewetenschapper Katja Peijnenburg en speelt het trio speciaal voor haar verhalen gecomponeerde muziek. Verderop in het weekend kun je een boom adopteren, kunnen kinderen meedoen aan Sien van Maele's kookworkshop WIER en kan men hun frustraties van zich afschreeuwen tijdens de punkmiddag Pompen of Verzuipen.

‘WE’ Are Warming Up

Dit jaar draait het festival om de vraag: wie zijn 'we' als het gaat om klimaatverandering? Nieuwe stemmen komen aan bod, zoals toekomstige generaties, evoluerende diersoorten en gemeenschappen in voormalig gekoloniseerde gebieden. Het festival wil ruimte bieden aan deze perspectieven om zo een inclusievere visie op klimaatverandering te ontwikkelen.

Praktische informatie

  • FC Hyena, Amsterdam: 31 oktober t/m 3 november
  • Stadsschouwburg Utrecht: 2 t/m 3 november 2024
  • Tolhuistuin, Amsterdam: 7 t/m 10 november 2024