Nieuws Terug

No Music on a Dead Planet komt terug bij Warming Up ’23!

Zaterdagavond 4 november is er opnieuw een avond vol livemuziek en gesprek over de rol van muziek in deze tijd van klimaatverandering. Dat doen we met optredens van neomi, Vixen, Nynke Laverman, Jefferson en FRE en in samenwerking met Music Declares Emergency, EurosonicNoorderslag en Extinction Rebellion! 

Vorig jaar startten we een samenwerking met Music Declares Emergency Nederland, een initiatief overgewaaid uit Verenigd Koninkrijk om met de muziekindustrie aandacht te vragen voor het klimaat. Hun slogan is 'No Music on a Dead Planet'. We maakten een reis langs verschillende podia en congressen, organiseerden mediatrainingen voor artiesten en werkten mee aan een fantastisch project tijdens Lowlands. Daar fotografeerden ze tientallen artiesten voor een 'No Music on a Dead Planet'-banner en vroegen met de korte film 'Sound of the Earth' aandacht voor de klimaatcrisis waar we in zitten. 

Tijd voor feest

Nu zijn ze terug bij Warming Up Festival en organiseren ze samen met EurosonicNoorderslag een avond bomvol muziek, goede gesprekken, inspiratie en FEEST. Want we vieren ook een historisch moment: na bijna een maand blokkade op de A12 door Extinction Rebellion werd de motie aangenomen voor een afbouwplan van de 40 miljard fossiele subsidies. Dat vieren we met het A12 campagneteam, Sieger Sloot en het XR orkest en anderen betrokkenen. 

Intussen hangen we bij Tolhuistuin ook een banner op bij de artiesten hangout backstage zodat iedereen die bij Tolhuistuin optreedt ook een selfie kan maken.