Programma Terug

A Thousand Little Things – De Proloog

  • Muziek
  • Talk
9 november

Een oproep tot actie door kunst en muziek. Kunst en verhalen hebben de unieke kracht om abstracte cijfers en feiten voelbaar te maken. Cello Octet Amsterdam bundelt daarom de komende tijd de krachten met musici, acteurs en activisten om een urgente boodschap over te brengen: we staan voor grote uitdagingen, en we hebben elkaar nodig om een betere toekomst te bouwen.

  • -
    Zonzij, Tolhuistuin
    Avondticket €15
    Koop kaarten

Samen willen ze de verbeeldingskracht van iedereen aanwakkeren om nieuwe verhalen te vertellen en zo hoop te bieden in tijden van wanhoop. Tijdens Warming Up Festival tonen zij de proloog van van de voorstelling A Thousand Little Things – geïnspireerd door Extinction Rebellion’s Heading for Extinction-lezing – waarmee ze laten zien waarom verandering noodzakelijk is.

Met live muziek van LAKSHMI en krachtige verhalen van Maartje Wortel, Sophie van Winden, Chris Julien en Sanne Bijker, worden het publiek geraakt en aangespoord tot actie. Muziek, die in vele protestbewegingen door de geschiedenis heen een centrale rol speelde, helpt hier opnieuw om mensen te verbinden en te inspireren.

Systeemverandering begint met het veranderen van verhalen – hoe kunnen we het verhaal vertellen dat nu nodig is?

Deze voorstelling biedt hoop, zelfs in tijden van wanhoop, en benadrukt dat grote veranderingen beginnen met kleine stappen. Het motto van de voorstelling spreekt boekdelen: "the next big thing is a thousand little things." Door muziek en verhalen te combineren, hoopt A Thousand Little Things het publiek te inspireren en te motiveren om hun eigen rol in de strijd voor een betere wereld te omarmen. Want uiteindelijk begint iedere verandering bij de kleine dingen die we zelf kunnen doen.