Programma Terug

TORTEL & TESTAMENS: Een dubbele theaterervaring

  • Theater
  • Muziek
8 november

Een dubbele theaterervaring over mens en natuur. Op deze theateravond staan twee voorstellingen centraal: TORTEL en TESTAMENS. Samen vormen zij een double bill die je meeneemt in een muzikaal en filosofisch avontuur over de toekomst van mens en natuur. Met één ticket beleef je beide voorstellingen achter elkaar.

  • -
    Zonzij, Tolhuistuin
    €10
    Koop kaarten

TORTEL om 20.00u

In TORTEL beland je in een wereld waarin de gevolgen van klimaatverandering onomkeerbaar lijken. Deze dark comedy, met live muziek, vertelt het verhaal van een vrouw die letterlijk probeert te ontsnappen aan de naderende klimaatapocalyps door zichzelf te transformeren tot een duif. Terwijl Amsterdam op het punt staat onder water te verdwijnen, ontvouwt zich een muzikaal schouwspel vol indringende beelden van onze mogelijke toekomst. Wat blijft er over van ons als wij er niet meer zijn?

  • TORTEL, een dark comedy met live muziek

TESTAMENS om 21.00u

Na een korte pauze gaat de avond verder met TESTAMENS, een poëtisch en absurdistisch live-essay van theatermaker Kathlyn Wuyts. Hierin wordt de vraag gesteld: wat laten wij achter als de mens verdwijnt? In dialoog met het publiek, onder begeleiding van muziek, verkent Kathlyn de betekenis van erfgoed in een wereld na de mens. Ze baseert zich op gesprekken met notarissen, filosofen en zelfs de natuur, om tot een performance te komen over het nalatenschap van de mensheid.

  • Ik, de mens – wilsbekwaam en bij collectief bewustzijn – leg hierbij mijn laatste testament vast.

    Kathlyn Wuyts

TORTEL en TESTAMENS vullen elkaar perfect aan. Waar TORTEL je onderdompelt in een wereld op de rand van de afgrond, zet TESTAMENS je aan het denken over wat er gebeurt wanneer wij er niet meer zijn. Samen vormen ze een theaterervaring die zowel de verbeelding prikkelt als vragen oproept over onze toekomst. Koop hier je ticket voor beide voorstellingen in één.

Tijdschema:
20.00 uur: TORTEL
20.30 uur: Pauze
21.00 uur: TESTAMENS
21.30 uur: Einde

Over Coosje de Loor (TORTEL)

Coosje is een theatermaker met een grote liefde voor muziek en fantasie. Tijdens haar afstuderen is ze gaan onderzoeken hoe audio en muziek het decor kan vervangen. Hoe kunnen tonen, ritme en melodieën je doen denken dat je ergens anders bent en je zo het decor voor je gaat zien? Ontdekt bij TORTEL een muziektheatervoorstelling-meets-natuurapocalyps.

Over Kathlyn Wuyts (TESTAMENS)

Kathlyn Wuyts is acteur, theatermaker en journalist. Ze vertaalt gesprekken met experts en onbekenden naar dialogen, gedichten en muziek, en creëert zo poëtische gedachte-experimenten op de grens tussen fictie en werkelijkheid. Kathlyn begon dit onderzoek met de solovoorstelling TESTAMENS, gevolgd door het essay De Natuurlijke Verbintenis en de locatievoorstelling Testament van de Mens, waarin de laatste drie mensen op aarde ons testament overdragen aan de natuur. Lees hier meer over het project/onderzoek Testament van de Mens.