Programma Terug

Orde van de dag – De nieuwe Generatie

  • Theater
9 november

Heb je onlangs heet nieuws gehoord? Dan zie je het zeker terug bij de hyperactuele actualiteitenshow 'Orde van de Dag – De Nieuwe Generatie'! Onder leiding van Yara Piekema en Roán ten Cate duiken creatieve makers in het laatste nieuws en presenteren ze diezelfde ochtend, middag of avond nog een theatrale vertaling, recht voor je neus.

  • -
    Zonzij, Tolhuistuin
    €15 avondticket
    Koop kaarten

Stel je voor: teksten en muziek die ter plekke worden geschreven, soms zelfs tijdens de voorstelling zelf, terwijl de artiesten het blad nog in de hand houden. Dit is de essentie van ons zenuwslopende theateravontuur. We proberen orde te brengen in het nieuws van de dag, met de garantie van volslagen wanorde en tegelijkertijd de onverhoopte magie van het moment.

Dé hyperactuele actualiteitenshow

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) staat bekend als het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Wij maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden, waarbij theater niet slechts een vertoning is, maar een aanleiding voor gesprek. Ons theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is.

  • Dit is de Orde zoals je hem gewend bent, maar dan anders! Nieuwe gezichten, andere tijden, dezelfde vertrouwde opzet. Ik kijk uit naar lichtheid zoeken in de waanzin van deze tijd met een diverse groep nieuwe makers.

    Yara Piekema